Kookboek Karakter Uitgevers Juli 2015

De Griekse eilanden

Citaat

De passie voor koken en de Griekse eilanden komt duidelijk naar voren in haar verhalen. Dit maakt het boek net wat persoonlijker.

In De Griekse eilanden deelt Rebecca Seal haar favoriete recepten, opgedaan tijdens haar reizen, met de nadruk op de regionale specialiteiten van Griekenland. Geniet van knapperige inktvis, sappig langzaam gegaard lamsvlees of een verzameling traditionele dipsauzen –pittige kaasdip, taramasalata, tzatziki en meer – perfect om op te scheppen met zelfgemaakt platbrood. Voor wie van zoet houdt, zijn Rebecca’s baklavarolletjes met walnoten onweerstaanbaar en perfect bij een kop sterke, zwarte koffie.

Het eerste wat mij opvalt als je het boek vastpakt is de mooie lay-out, je proeft gelijk de Griekse sfeer.

Het boek is verdeeld in de volgende hoofdstukken:
– Broden en baksels
– Mezedes en salades
– Vis en zeevruchten
– Vlees
– Vegetarische gerechten
– Desserts, zoetigheid en drankjes

Hierdoor is alles makkelijk terug te vinden.

Ik vond het ontzettend leuk om te lezen over haar zoektocht naar de beste authentieke Griekse recepten. Je wordt als het ware meegenomen op een ontdekkingsreis door de Griekse keuken en de cultuur van de bewoners van de verschillende eilanden. De passie voor koken en de Griekse eilanden komt duidelijk naar voren in haar verhalen. Dit maakt het boek net wat persoonlijker. Je pakt het boek nu niet alleen om een recept op te zoeken, het is nu ook echt leuk om gewoon te lezen.

De recepten zijn duidelijk beschreven met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn of met eventuele vervangers erbij vermeld, waardoor ze voor iedereen geschikt zijn om te maken. Ze geeft veel tips en naast elk recept staat een prachtige foto van het eindresultaat.

Mijn moeder (waarvan ik de passie voor koken heb geërfd) heeft gelijk de baklavarolletjes met walnoten uitgeprobeerd en was erg enthousiast!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789045211817

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.