Literatuur & Romans Karakter Uitgevers Juni 2010

Op zoek naar Asha

Citaat

Op zoek naar Asha is een meeslepend en dramatisch verhaal waarbij het contrast tussen de Indische cultuur en die van de westerse wereld centraal staat.

Aan de vooravond van de moessons, in een afgelegen Indiaas dorp, bevalt Kavita van een dochtertje. Maar in een cultuur die de voorkeur geeft aan zonen kan Kavita het leven van haar pasgeboren dochtertje alleen redden door haar weg te geven. Het is een beslissing die haar en haar echtgenoot de rest van hun leven blijft achtervolgen, zelfs nadat de zo gewenste zoon is geboren.

Aan de andere kan van de wereld besluit Somer, een Amerikaanse arts, na de pijnlijke ontdekking dat ze zelf nooit kinderen zal krijgen, een kind te adopteren. Als zij en haar echtgenoot, Krishan, een foto zien van een baby met opvallende, prachtige ogen zijn ze meteen verliefd op haar. Somer beseft dat hun leven zal veranderen door de adoptie, maar ze is ervan overtuigd dat de liefde die ze nu al voelen alle problemen zal overwinnen.

Op zoek naar Asha is een meeslepend en dramatisch verhaal waarbij het contrast tussen de Indische cultuur en die van de westerse wereld centraal staat. Ook de essentie van hechte familiebanden komen sterk naar voren. Gowda vertelt levendig en kleurrijk over beide werelden. Ook laat ze zien dat mensen gelijk zijn aan elkaar. Waar je maar vandaan komt, hoe je ook leeft, iedereen wil ergens bij horen. Gelukkig zijn met wat je doet en wie je bent is hierbij belangrijk. Vooral voor iemand die vanuit een ander land is geadopteerd blijken de wortels van je afkomst onmisbaar. Erg mooi en puur geschreven. Het biedt de lezer zeker een vorm van inzicht wat betreft de leefwijze van mensen in India.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789061125488

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.