Bundels, Columns, Strips Uitgeverij L November 2010

2010 Het jaar van Hein

Citaat

Lachen, gieren, brullen!

‘Als je twee bent vertellen je ouders dat God bestaat en dat Sinterklaas bestaat. En als je zeven bent vertellen ze je dat Sinterklaas niet bestaat. Maar dan vergeten ze je te vertellen dat God ook niet bestaat.’  Zo opent Hein de Kort zijn jaaroverzicht van 2010. Het is een karakteristieke opmaat naar het beste van het werk dat Hein de Kort in het turbulente jaar 2010 de wereld cadeau deed.

Van de misdaden op het rijke Roomse pad, het gedoe op de financiële markten, de sporter achter de mens, het zeilmeisje Laura, de zaak tegen Wilders en ander amusement, vrijwel niets ontsnapt dit jaar aan Hein de Kort’s onovertroffen oog voor de krankzinnige logica van nu.

Dit jaarverslag, een trapeze-act tussen echte een zelfbedachte werkelijkheid, laat zich lezen als een slapstickmontage vol weergaloos venijn en schuine satire van het hoogste niveau.

Lachen, gieren, brullen. Eens in de zoveel tijd krijg ik als boekrecensent van Boekreviews een boekje als dit onder ogen. Ik vond het een verademing. Lekker schoppen tegen alle huisje, al dan niet heilig, en dat dan precies op het punt waar het zeer doet. Soms met maar één plaatje met tekst, die dan vervolgens precies vertelt waar de schoen wringt, en soms een pagina lang stripverhaal met goede opbouw naar een lachwekkend of satirisch eind.

Dirk en Desiree twee keer bellen zijn ook geregeld van de partij. Met deze twee scoort Hein de Kort altijd punten bij mij, je moet er niet aan denken dat zulke mensen ook in het echt bestaan. Alhoewel…

De tekeningen en schrijfstijl zijn echt herkenbaar zodat je van een afstand al ziet dat dit het werk van Hein de Kort is. Soms grof, soms hard, soms gewoon Hein de Kort’s blik op het dagelijkse leven maar altijd lachwekkend, maar hé… that’s life…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789024560110

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.