Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Februari 2016

13 hours

Citaat

Het is een heel spannend boek wat ik zeker aan zou raden aan anderen, het geeft een zeer realistisch beeld van de gebeurtenissen in Libië weer.

Op 11 september 2012 vielen terroristen het US State Department Special Mission Compound in Libie aan, in de stad Benghazi. Ook het geheime CIA-hoofdkwartier kwam onder vuur te liggen, waarop een team van zes ex-militairen, ingehuurd om de veiligheid van de Amerikaanse ambassadeur en burgers te waarborgen, een moeilijke beslissing moest nemen: zich overgeven of vechten tegen een enorme overmacht. In een tijdsbestek van 13 uur gaven zij blijk van uitzonderlijke moed en dapperheid, om een grotere tragedie te voorkomen.
Lange tijd werd gedacht dat een anti-islamfilm tot spontane rellen had geleid, die uitliepen op een kleine opstand waarbij de ambassadeur om het leven kwam. In 13 Hours beschrijft New York Times bestsellerauteur Mitchell Zuckoff voor de eerste keer wat er die nacht echt gebeurde: hoe een handvol mannen zichzelf geconfronteerd zag met een georganiseerde groep terroristen die doelgericht de ambassade aanviel.

Wat een aangrijpend verhaal, van begin tot eind! Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, door de manier van schrijven lijkt het of je naast deze mannen aan het vechten bent boven op een dak in Benghazi. De personages worden goed uitgewerkt, dus je leeft echt met ze mee. Het is een heel spannend boek wat ik zeker aan zou raden aan anderen, het geeft een zeer realistisch beeld van de gebeurtenissen in Libië weer, maar geeft je vooral een goed beeld van een groep huurlingen die heldhaftig hun leven wagen voor het redden van anderen. A must read voor de liefhebber!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

300

ISBN

9789045210162

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.