Waargebeurd Carrera Februari 2011

127 uur

Citaat

Het is een prachtig boek om in één keer uit te lezen.

Het verhaal ging de hele wereld over: een Amerikaanse avonturier was tijdens een eenzame bergtocht in de Grand Canyon klem komen te zitten onder een grote rots. Niemand wist waar hij was. Om zijn leven te redden moest hij ten slotte zijn rechterhand amputeren. Ralston werd wereldberoemd met dit verhaal, maar niemand kon vermoeden wat het had betekend om met slechts een fles water en een scherp mes te overleven uit een uitzichtloze positie.

127 uur is een zeer realistisch verslag van Ralstons zware strijd om te kunnen overleven in een benarde situatie. Het verhaal is erg pakkend geschreven en de flashbacks zijn logisch opgebouwd. Ook is 127 uur een verhaal van een sportman die verslaafd is aan de natuur en vooral aan de hoge bergen.

Hij verlegt graag zijn grenzen, gaat eroverheen en heeft soms al zijn kennis en vaardigheden nodig om uit gevaarlijke situaties te komen. Dankzij zijn kennis, vaardigheden en zijn goede lichamelijke conditite en uithoudingsvermogen is hij in staat om de 127 uur te overleven wanneer hij beknelt raakt tussen een zwaar rotsblok en de rotswand.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesVerfilmd
Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789048809400

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.