Jeugd Foreign Media Group Mei 2006

100% Timboektoe

Citaat

Kortom vele spannende verwikkelingen in dit tweede deel van de Timboektoe reeks.

100% Timboektoe is het vervolg op het boek See You In Timboektoe. In het eerste boek verhuisde de familie van Isa en Kars naar Frankrijk om daar een camping te beginnen. Gelukkig stonden zij er niet alleen voor. Vele vrienden kwamen over vanuit Nederland, om te helpen met het opzetten van de camping. Het eerste succesvolle feit was het discofeest, georganiseerd door Isa, Kars en hun vrienden.

In het tweede deel komt Kars erachter dat de opbrengst van het discofeest is gestolen. Het gaat om honderden euro’s. Het moet wel een bekende geweest zijn. Ze schrikken behoorlijk als Romeo met een gloednieuwe camera aankomt. Kars beschuldigt hem van diefstal en de spanning loopt hoog op. Als Isa’s vriendje Justin met een ander zoent, is voor Isa de vakantie echt verpest. Om hem terug te pakken probeert ze de knappe Kylian te versieren. Maar hij gaat er totaal niet op in. Wat zit erachter?

100% Timboektoe gaat meteen lekker van start. Het tweede deel gaat precies verder waar het eerste deel is opgehouden. Fijne hiervan is dat de introductie van de karakters achterweg wordt gelaten. Er wordt nog slechts kort uitgelegd wie wie is. Toch is het tweede deel afzonderlijk van het eerste deel te lezen, al wordt uiteraard aangeraden te beginnen met deel een.

100% Timboektoe bevat wat maar volwassen onderwerpen als See you in Timboektoe. De problemen zijn grootser en de onderlinge spanningen lopen hoog op. Zo komt Jules veelvuldig aan bod, wiens moeder is overleden en wiens vader alcoholist is. Veel van de vrienden krijgen onderling ruzie met elkaar. Ze willen allemaal dat de camping een succes wordt, maar dat gaat niet lukken als er geld wordt gestolen. Wie is er niet te vertrouwen? Tot overmaat van ramp gaan de verkeringen tussen de meisjes en jongens niet zo goed. En dan krijgen de meisjes onderling ook nog eens ruzie! Kortom vele spannende verwikkelingen in dit tweede deel van de Timboektoe reeks.

Niet alle verwikkelingen zijn even realistisch. Sommige problemen worden wel erg gemakkelijk aangepakt en opgelost. Dat neemt echter niks weg van het leesplezier dat het boek oplevert. Stonden in deel een nog voornamelijk de karakters centraal, in deel twee staan de onderlinge relaties en de spannende gebeurtenissen centraal. Na het lezen van een deel uit de serie, is het haast onmogelijk om niet ook de andere delen te lezen. Dus een beetje verslavend is het wel!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

194

ISBN

9789049921644

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld