Nieuws

Spotify voor literatuur Nederland?

Binnenkort wordt het mogelijk om tegen een vast maandtarief (abonnement) van €2,99 tien e-books te downloaden. In Nederland kennen we wel een boekenstream dienst van Bibliotheek.nl maar nog niet in de vorm die nu opgezet is door ELLY’S CHOICE. Boeken die gedownload worden via Elly’s Choice blijven eeuwig beschikbaar en vervallen zodoende niet middels een leenmodel.

Elly’s Choice is een initiatief van uitgeverijen VBK en Dutch Media uitgeverij en is officieel in augustus van start gegaan. De online dienst biedt de mogelijkheid om iedere maand tien boeken te downloaden voor een vast bedrag van €2,99. Daarnaast geven ze ook kortingen op andere boektitels.ellyschoice_download

Het assortiment wordt iedere maand samengesteld door een redactie van uitgevers en redacteuren. Vijf boeken bestaan uit grote bekende namen zoals deze maand Debet van Saskia Noort, Zomerhuis met zwembad van Herman Koch en Blauwe maandag van Nicci French.

De andere vijf boektitels zijn over het algemeen de onbekendere titels en debuten, die minstens vijf maanden geleden in de verkoop zijn gebracht, waaronder Kinderen van het ruige land van Auke Hulst.

In Nederland wordt beperkt gebruik gemaakt van E-books. Slechts 5 procent van boeken bestaat uit E-books. In tegenstelling tot Amerika waar de E-book verkoop bijna 25% van de markt is. Grote online boekwinkels als Amazon bezitten een groot deel van deze markt. De redactie achter Elly’s Choice verwacht echter dat dit gaat veranderen, ze denken in de komende jaren zelfs te groeien naar enkele honderdduizenden abonnees.

Bron: Volkskrant.nl, Ellyschoice.nl