Nieuws

Schrijver Karl Ove Knausgård denkt over een zevende deel van zijn boekenserie Mijn Strijd

Schrijver Karl Ove Knausgård denkt over een zevende deel van zijn boekenserie Mijn Strijd. “Een paar jaar geleden had je me dit niet moeten vragen, maar nu zeg ik: ja, daar kan ik me iets bij voorstellen.”
Dat zegt Knausgård in een interview met Volkskrant Magazine.

“Gewoon voor de grap”, voegt de schrijver er aan toe.

De reeks van Knausgård, waarin hij openhartig over zijn eigen leven en familie vertelt, bracht behoorlijk wat teweeg. Zo wilde een oom het eerste boek Vader laten verbieden, omdat Knausgård schreef dat zijn vader een alcoholist was.

Geen recensies
Het boek van de Noorse schrijver werd onder meer in Nederland, Duitsland, Italië, Australië, Engeland en Amerika uitgebracht. “Het is de truc om niet aan die honderdduizenden lezers te denken. En ik bescherm mezelf door geen interview met mij te lezen, geen recensies van mijn boeken, geen artikelen over mij. Geen televisie, geen radio.”

“Op mijn iPhone lees ik Noorse kranten en zodra mijn naam in een stuk opduikt, klik ik het weg. Als ik al die informatie toelaat, zou ik gek worden.”

Hinderlijk mededeelzaam
Knausgård vertelt zijn huis nog “gerust uit te kunnen”, omdat hij in een plaatsje met driehonderd inwoners woont. “Soms ben ik in een stad, voor een festival of literaire avond. Overdag gaat dat wel. Mensen begroeten me vriendelijk. ’s Avonds uitgaan is niet zo leuk meer, dan kunnen ze agressief worden of hinderlijk mededeelzaam; ze willen me graag over hún persoonlijke strijd vertellen.”

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.