Nieuws

Roman Nachtogen van Jack Lance verfilmd

De roman Nachtogen van schrijver Jack Lance wordt een speelfilm. De jonge Nederlandse regisseur David Cocheret maakt zijn debuut met de Engelstalige filmbewerking van de roman over een grafisch ontwerpster die wordt gestalkt door haar ex-vriend.

Het is de eerste keer dat een boek van ‘de Nederlandse Stephen King’, zoals Lance door recensenten wordt genoemd, voor het witte doek wordt bewerkt. Regisseur David Cocheret (25) groeide op in Hilversum en vertrok daarna naar de Verenigde Staten om daar een filmopleiding te volgen. Zijn korte afstudeerfilm Petra won al diverse prijzen.

Ook werkte Cocheret op de set van diverse Hollywoodfilms, waaronder Hansel and Gretel: Witch Hunters. Night Eyes, zoals de verfilming van Nachtogen heet, beleeft 4 november zijn wereldpremière in de nieuwe JT Bioscoop in Hilversum waar Cocheret jarenlang werkte. De regisseur werkte voor het project samen met twee beginnende Hollywoodproducenten.

Zijn debuut is de openingsfilm van het SCENES International Debut Filmfestival, dat begin november in Hilversum en Amersfoort plaatsvindt. De week na de première is de film in elk geval te zien in de JT Bioscoop in Hilversum.

Het is niet duidelijk of Night Eyes ook in de rest van het land uitkomt.

Bron: Nu.nl/BuzzE