Nieuws

Publiek en familie nemen afscheid van Joost Zwagerman

Bewonderaars, fans, vrienden en familieleden hebben woensdag in Amsterdam afscheid genomen van Joost Zwagerman. De schrijver overleed vorige week op 51-jarige leeftijd. In de ochtend kon eerst het publiek een laatste eerbetoon brengen aan de schrijver, die in een gesloten kist lag opgebaard in kerkgebouw De Duif aan de Prinsengracht.
Op de achtergrond klonk muziek van zijn iPod, van artiesten als David Bowie en Bob Dylan. Mensen konden bij de ingang hun condoleance achterlaten.

Na het publieke afscheid volgde in hetzelfde gebouw een besloten bijeenkomst, die door ongeveer vierhonderd familieleden, vrienden, collega’s en kennissen werd bijgewoond. Achterin de kerk stond de kist, omringd door kaarsen en vele bloemen en bloemstukken.

Op en rond de kist stonden veel bloemen en bloemstukken. Sommige bezoekers namen bloemen mee en legden die bij de kist. Bovenop liggen rouwlinten van familie en vrienden.

In de Bestseller 60 van bestverkochte boeken staan deze week vier titels van Zwagerman. Op de achtste plaats staat zijn nieuwste boek, De stilte van het licht. Het kwam uit op de dag dat de 51-jarige schrijver zelfmoord pleegde, vorige week dinsdag.

Zwagerman pleegde op 8 september op 51-jarige leeftijd zelfmoord. Hij kampte met depressies en leed aan de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening die ongeneeslijk is.

In de Bestseller 60 van bestverkochte boeken staan deze week vier titels van Zwagerman. Op de achtste plaats staat zijn nieuwste boek, De stilte van het licht.

Bron: Nu.nl / ANP

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.