Nieuws

Prinses Laurentien maakt plaats bij Stichting Lezen & Schrijven

Oud-minister Marja van Bijsterveldt wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft besloten om, tien jaar na de oprichting van de stichting, de voorzittershamer over te dragen. De Prinses blijft als erevoorzitter nauw betrokken bij de missie van Stichting Lezen & Schrijven. De bestuurswisseling gaat per 1 januari 2014 in.

Prinses Laurentien laat weten trots te zijn dat Van Bijsterveldt de nieuwe voorzitter wordt. ‘Met haar persoonlijke bestuurlijke kwaliteiten, onderwijservaring en grote betrokkenheid bij laaggeletterdheid zal zij de stichting met verve leiden. Voor mij is het na tien jaar een mooi moment om vanuit de behaalde resultaten naar voren te kijken. De stichting komt in een nieuwe fase en daarbij zie ik mezelf in een nieuwe rol’, aldus de Prinses.

Internationaal
Als erevoorzitter zal Prinses Laurentien vooral de verbinding leggen tussen de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland en internationale kansen. In 2011 was de Prinses al door Eurocommissaris Vassiliou van Onderwijs benoemd tot voorzitter van een werkgroep van deskundigen. De werkgroep presenteerde in februari 2012 haar bevindingen over de stand van laaggeletterdheid in Europa.

Tachtig miljoen laaggeletterden
De EU-landen tellen gezamenlijk tachtig miljoen laaggeletterden, oftewel een vijfde van de beroepsbevolking. In haar nieuwe rol zal de Prinses, sprekend vanuit tien jaar expertise, dit probleem op Europees niveau agenderen. Daarbij zal zij haar contacten met internationale partners van Stichting Lezen & Schrijven benutten om in Europa tot de meest effectieve aanpak van laaggeletterdheid te komen.

Bron: lezenenschrijven.nl

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.