Nieuws

Ongepubliceerde verhalen J.D. Salinger op internet

Drie nog ongepubliceerde verhalen van de op 27 januari 2010 overleden Amerikaanse auteur J.D. Salinger zijn op het internet gelekt na een veiling op eBay.

Dat meldt website Mashable.

De drie verhalen zijn gebundeld in een boek, dat vanuit het Engelse Brentford ter veiling werd aangeboden. De koper betaalde er 109,88 dollar (nog geen 81 euro) voor.

De bundel bevat de verhalen Untitled or Paula uit 1941, Birthday Boy uit 1946 en The Ocean Full of Bowling Balls, waarvan niet bekend is wanneer Salinger het heeft geschreven.

Een volledige scan van het boek is uitgelekt op de torrentsite what.CD. Later werd deze scan ook op sociale nieuwswebsite Reddit geplaatst.

De verhalen werden door Salinger aan de Princeton-universiteit en de universiteit van Texas gedoneerd, onder de voorwaarde dat ze pas na zijn dood zouden worden gepubliceerd.

Salinger leidde een teruggetrokken bestaan. Hij werd 91 jaar. Zijn bekendste boek is The Catcher in the Rye uit 1951, de tijd van conformisme en Koude Oorlog. Veel tieners herkenden zich in de hoofdpersoon van de roman, de afwijkende en opstandige Holden Caulfield.

Bron: Nu.nl/Novum