Nieuws

Nobelprijs voor Literatuur donderdag bekendgemaakt

Morgen maakt het comité van de Nobelprijs bekend wie de prijs voor literatuur wint. Volgens bookmakers heeft Ngugi Wa Thiong’o (1938) de grootste kans om de prijs te winnen. De Keniase schrijver heeft bij het Britse wedkantoor Ladbrokes de de beste cijfers: 7/2, wat betekent dat je voor iedere op Wa Thiong’o ingezette euro 3,5 euro terugkrijgt. Op korte afstand volgt de ook ook in Nederland erg populaire Japanse schrijver Haruki Murakami: 9/2. Ook de Wit-Russische Svetlana Aleksijevitj staat er goed voor: 6/1.

De Amerikaanse schrijvers Philip Roth, Don DeLillo en Cormac McCarthy worden ook genoemd, net als usual suspect Bob Dylan. De Nobelprijs voor Literatuur ging vorig jaar naar de Canadese schrijfster Alice Munro.

De Nobelprijs voor Literatuur werd nog nooit door een Nederlander gewonnen. Wel staat Cees Nooteboom al jaren op diverse lijstjes. Ook dit jaar zou de 81-jarige schrijver van romans, reisboeken en poëzie weer kans maken. De winnaar van de prijs krijgt ruim achthonderdduizend euro.

Bron: NRC.nl, Nobelprize.org

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.