Nieuws

Meerdere Amerikaanse partijen geïnteresseerd in verfilming Het Diner

Na Duitsland, Spanje, Zuid-Korea, Frankrijk, Australië, Italië en Canada is er nu ook interesse vanuit de Verenigde Staten voor de verfilming van Herman Kochs boek Het Diner. Producent Eyeworks meldt dat het in onderhandeling is met meerdere Amerikaanse partijen om de film daar uit te brengen.

Het Diner werd goed ontvangen op het prestigieuze Toronto International Film Festival. Ook in de Nederlandse bioscopen doet de film het goed. In het eerste weekeinde trok Het Diner al meer dan 50.000 bezoekers. Actrice Cate Blanchett werkt momenteel aan een Engelstalige verfilming van het boek.

Het Diner vertelt over twee echtparen die samen gaan dineren om de problemen van hun kinderen te bespreken. De hoofdrollen in de Nederlandse verfilming worden gespeeld door Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten.

De vertaalrechten van het boek van Herman Koch werden eerder al aan een record aantal landen verkocht. Ook prijkte de titel op de New York Times-bestsellerlijst. In eigen land werd de roman bekroond met de NS Publieksprijs 2009. Inmiddels zijn er meer dan 650.000 exemplaren over de Nederlandse toonbank gegaan.

Bron: Volkskrant.nl/boeken / ANP

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.