Nieuws

Kanshebbers Libris Literatuur Prijs bekend

Jan van Aken (De Afvallige), Tom Lanoye (Gelukkige slaven) en Margriet de Moor (Mélodie d’amour) maken dit jaar kans op de Libris Literatuur Prijs.

Ook Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba), Pieter Waterdrinker (Lenins balsem) en Miek Zwamborn (De duimsprong) staan op de ‘longlist’.

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2014, met voorzitter Paul Witteman, heeft maandag de namen bekendgemaakt van de achttien kanshebbers.

De rest van de genomineerden zijn Saskia de Coster (Wij en ik), Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn), Natalie Koch (De sterren stil), Marente de Moor (Roundhay, tuinscène), Jannie Regnerus (Het lam), Ineke Riem (Zeven pogingen om een geliefde te wekken), Allard Schröder (De dode arm), Jeroen Theunissen (De omwegen), Vrouwkje Tuinman (De rouwclub), Wytske Versteeg (Boy), Joost de Vries (De republiek) en Robbert Welagen (Het verdwijnen van Robbert).

Op 3 maart worden de zes nominaties bekendgemaakt in de Nieuwe Kerk in de hoofdstad.

De winnaar van de prijs voor de beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar wordt 13 mei bekendgemaakt in het Amstel Hotel in Amsterdam tijdens een rechtstreekse tv-uitzending.

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 50.000 euro. Vorig jaar sleepte Tommy Wieringa de prijs in de wacht met zijn roman Dit zijn de namen.

Bron: Nu.nl/ANP

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.