Nieuws

Henk van Straten schrijft beste jongerenboek

De autobiografie van Henk van Straten, Wij zeggen hier niet halfbroer, is volgens een speciale jongerenjury het beste oorspronkelijke Nederlandse boek voor jongeren van 2018.
Van de vertaalde boeken werd The Hate U Give van Angie Thomas, vertaald door Jasper Mutsaers, uitgeroepen tot winnaar. Beide winnende schrijvers krijgen 15.000 euro.

De zeventienjarige juryvoorzitter Sem de Muinck Keizer is erg enthousiast over Wij zeggen hier niet halfbroer: “Een ontzettend komisch en levendig boek over ‘jezelf vinden’, dat elke tiener zou moeten lezen.” The Hate U Give is volgens hem “een prachtig en krachtig boek.” Het is zwaar, maar heel toegankelijk, zegt hij.

Met de bekendmaking in Utrecht is vrijdagavond de Boekenweek voor Jongeren begonnen, die tot 30 september duurt. De initiatiefnemers willen leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs plezier in lezen laten ontdekken.

Voor de Boekenweek voor Jongeren 2018 schreven drie schrijvers korte verhalen, gebundeld in 3PAK, dat cadeau wordt gedaan aan jongeren door de boekwinkel en openbare bibliotheken. De auteurs zijn Nhung Dam, Raoul de Jong en Tim Hofman. De eerste druk bestaat uit 82.200 exemplaren.

De Boekenweek voor Jongeren is een campagne van de Stichting CPNB, Stichting Lezen en De Schrijverscentrale en wordt gesteund door onder andere het Nederlands Letterenfonds.

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.