Nieuws

Esther Verhoef vindt boekverfilming ‘verrassend’

Esther Verhoef heeft er geen problemen mee dat haar boek Rendez-Vous enigszins is veranderd tijdens het maken van de verfilming. “Het scenario wijkt op bepaalde punten behoorlijk af van het boek.”
In een interview met Margriet vertelt de schrijfster dat ze die aanpassingen juist waardeert.

“Het maakt de film voor de mensen die Rendez-Vous hebben gelezen toch heel verrassend”, aldus Verhoef.

Het is voor de schrijfster de eerste keer dat een boek wordt verfilmd, al is inmiddels toegezegd dat ook Kraamhulp een eigen film zal krijgen. Waar veel schrijvers moeite hebben om hun eigen werk los te laten, had Verhoef daar minder last van.

“Ik had alle vertrouwen in regisseur Antionette Beumer en de acteurs, Loes Haverkort, Mark van Eeuwen, Pierre Boulanger en Peter Paul Muller, spelen fantastisch. Ik ben echt blij verrast.”

Anoniem

Nu haar boeken nog meer aandacht krijgen, begint de schrijfster zelf ook een beetje een bekende Nederlander te worden. Aan die aandacht moet ze nog wennen.

“Van nature ben ik een teruggetrokken mens, met als gevolg dat ik mij lange tijd geen raad wist als ik op straat werd herkend en aangesproken. Nu kan ik daar beter mee omgaan. Als schrijver is het trouwens veel prettiger om anoniem te zijn. je moet kunnen opgaan in je omgeving om goed te kunnen observeren.”

Bron: Nu.nl / Margriet