Nieuws

Dimitri Verhulst genomineerd voor taalprijs Taalstaatmeester

De Vlaamse schrijver en presentator Dimitri Verhulst, schrijver A.L. Snijders en terrorismedeskundige Beatrice de Graaf zijn genomineerd voor Taalstaatmeester 2017. Zij behoren volgens het NPO Radio 1-programma De Taalstaat tot de rij personen die zich dit jaar het beste hebben uitgedrukt in gesproken en/of geschreven woord.
Deze drie genomineerden zijn gekozen uit 26 voordrachten die luisteraars van het programma en lezers van het tijdschrift Onze Taal konden mailen.

Dit werd gedaan door een jury, bestaande uit taalwetenschapper René Appel, Vibeke Roeper, directeur van Onze Taal en Hans Laroes, hoofdredacteur Journalistiek bij de KRO-NCRV.

De Graaf wordt geprezen omdat zij “ellendige problematiek relativeert met haar taal”. Snijders, die de uitvinder is van het nieuwe literaire genre het zeer korte verhaal (ZKV) “brengt taal letterlijk tot leven”. De helaasheid der dingen-schrijver Verhulst “mijdt het schuren niet en beschrijft de pijn uit lagere klasses in de samenleving”.

Op de site van Onze Taal kan tot en met 27 december worden gestemd. De winnaar wordt zaterdag 30 december op NPO Radio 1 in De Taalstaat bekendgemaakt.

Bron: Nu.nl