Nieuws

De populariteit van sportverhalen

Biografieën van sporters zijn erg populaire boeken. Regelmatig worden het bestsellers. Ze worden voornamelijk door mannelijke lezers gelezen op vakantie bijvoorbeeld. Veelal zijn het boeken van voetballers, al vind je ook boeken van wielrenners als bijvoorbeeld Lance Amstrong of Badr Hari in de vechtsport. Maandelijks komen er nieuwe boeken bij op de markt. Afgelopen maand is de biografie van turnster Verona van der Leur uitgebracht door Sportliteratuur Uitgeverij.

Boekreviews geeft een korte opsomming van sportboeken die zijn uitgekomen en nog regelmatig verschijnen in de top 10 stapels bij boekhandels. De één een nog groter succes dan de ander. Meestal komen er vlak voor de presentatie opmerkelijke details boven water over de sportcarrières. Een slechte jeugd of misbruik is niet onbekend. Daarbij is het gebruik van verdovende middelen iets waarmee veel topsporters te maken krijgen. Dit als gevolg van de druk om te moeten presteren. Hieronder een opsomming van zes boeken die eruit springen.

[carousel arrows=”display” caption=”display”]

[panel title=”Laurens ten Dam – Robin van der Kloor” description=”Uitgeverij Nieuw Amsterdam”]laurens [/panel]

[panel title=”Ik, Zlatan – David Lagercrantz” description=”Uitgeverij: Ambo|Anthos uitgevers”]

zlatan [/panel] [panel title=”Geen Genade – Thijs Slegers” description=”Uitgeverij  Voetbal International”]andy [/panel] [panel title=”Gijp – Michel van Egmond” description=”Uitgeverij Voetbal International”]gijp [/panel] [panel title=”Verona van der Leur – Vincent de Vries” description=”Uitgeverij Sportliteratuur”]verona [/panel] [panel title=”Kieft – Michel van Egmond” description=”Uitgeverij Voetbal International”]kieft [/panel] [/carousel]

Dat de biografieën van sporters goed gelezen worden is geen geheim, veel uitgeverijen hebben deze dan ook in hun bestand.  Met enige regelmaat winnen ze ook prijzen. Zo won het boek Gijp geschreven door Michel van Egmond de NS publieksprijs 2013. Voor dit jaar staat er opnieuw een sportboek op diezelfde shortlist. Het boek Kieft geschreven door de gelijknamige schrijver Michel van Egmond is genomineerd voor de NS publieksprijs 2014.

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.