Nieuws

Britse romanschrijfster Jackie Collins overleden

De Britse romanschrijfster Jackie Collins is op 77-jarige leeftijd overleden. Collins leed aan borstkanker. De Britse overleed in Los Angeles. Dat maakte haar familie bekend, meldt de BBC zondag. “Met een enorm verdriet kondigen we de dood aan van onze prachtige, dynamieke en unieke moeder”, liet de familie in een reactie op haar overlijden weten.

Daarnaast was Collins volgens haar familie “baanbrekend voor vrouwen in fictie en een enorm creatief iemand die miljoenen lezers voor meer dan veertig jaar heeft vermaakt”. Collins verkocht tijdens haar carrière meer dan 500 miljoen boeken in 40 landen. De schrijfster was onder meer bekend van haar bestseller Hollywood Wives. Haar eerste boek was The world is full of married men.

Hollywood
Jackie werd zo populair dat ze bij tijd en wijle haar beroemde, oudere zus, de actrice Joan Collins, naar de kroon stak. Ze kreeg in 1998 zelfs een eigen, dagelijks tv-programma, Jackie Collins’ Hollywood. Daarin waren vooral acteurs en actrices, en andere beroemdheden uit Hollywood te gast, precies het soort mensen dat de hoofdpersonen in haar boeken was.

Haar werk legde haar bepaald geen windeieren. Ze stond hoog op een lijst van rijke schrijvers met, in 2011, een geschat vermogen van omgerekend 85 miljoen euro.

De schrijfster was overigens als kind al goed bekend met de showbizzwereld. Haar vader was een theateragent die onder anderen zangers en zangeressen als Shirley Bassey, The Beatles en Tom Jones in zijn portefeuille had.

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.