Nieuws

Boekenweek verplaatst van maart naar april

Ondanks de versoepelingen wordt de Boekenweek 2022 een maand verzet: deze vindt dit jaar daarom plaats van 9 t/m 18 april. De Boekenweek eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op maandag Tweede Paasdag. Stichting CPNB neemt dit besluit in het licht van de huidige coronamaatregelen, waarbij slechts een beperkt aantal bezoekers per vierkante meter is toegestaan en evenementen nog niet mogelijk zijn. De Boekenweek is pas echt een feest voor de lezer als de boekhandel en bibliotheek weer volledig open zijn en op volle sterkte, meent de CPNB.Details

Boekhandel en bibliotheek zijn tijdens de Boekenweek dé plek voor literatuurbeleving, met allerlei feestelijke activiteiten en schrijversoptredens. Dat betekent niet alleen een feest voor de lezer, maar ook een belangrijk aandachtsmoment voor boekhandels, bibliotheken én makers, van auteurs tot vertalers en illustratoren.

Boekenbal en NS vrij-reizendag
Het Boekenbal, de traditionele feestelijke aftrap van de Boekenweek, wordt vormgegeven aan de hand van de dan geldende maatregelen. Omdat ook het Boekenbal een belangrijk moment van zichtbaarheid is voor het gehele boekenvak, kijkt de CPNB nog naar een passende invulling daarvan. Hoe het Bal eruit komt te zien wordt op een later moment bekendgemaakt. Vanwege het onzekere verloop van de coronapandemie vindt hoofdsponsor NS het niet passend om in deze tijd de vrij-reizen dag te organiseren, dus deze zal net als vorig jaar niet doorgaan.

Boekenweek 2022
Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, bij besteding van €15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay door Marieke Lucas Rijneveld ligt voor €5 in de winkel. Er zal ook een Friese en een Vlaamse editie van het Boekenweekgeschenk verschijnen. Tevens wordt er een gedicht geschreven door een Boekenweekdichter: deze wordt kort voor de Boekenweek bekendgemaakt.

Bron: cpnb.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.