Nieuws

Boeken uitgereikt aan de Kernjury van de NS Publieksprijs

Op 23 oktober is de Kernjury van de NS Publieksprijs geïnstalleerd. Dit wil zeggen dat de kernjury bekend is gemaakt en de tassen met boeken zijn uitgedeeld. De Kernjury bestaat uit ruim 275 leden die samen een afspiegeling vormen van het Nederlandse lezerspubliek. De leden van de Kernjury ontvangen de zes genomineerde boeken om te lezen. Boekreviews kondigde afgelopen dinsdag in dit nieuwsbericht aan om welke boeken het gaat.

De Kernjury van de NS Publieksprijs heeft twee belangrijke taken:

  • de Kernjury is ambassadeur van de NS Publieksprijs en het lezen: ieder lid wordt gevraagd om mensen binnen hun netwerk te enthousiasmeren om voor de NS Publieksprijs te stemmen. Het Kernjurylid dat de meeste lezers weet te mobiliseren wordt gekroond tot Leesambassadeur en mag een jaar lang iedere maand een boek (tot € 25,-) naar vrije keuze uitzoeken in een nader te bepalen boekhandel.
  • de Kernjury is de beschermheer van de NS Publieksprijs: een boek kan alleen de NS Publieksprijs winnen als het ook in de einduitslag van de Kernjury voorkomt.

Op dit moment is aanmelden niet meer mogelijk om mee te doen binnen de Kernjury. Dit is enkel mogelijk in de maand september.

[carousel arrows=”display”] [panel title=”Boeken geselecteerd voor de Shortlist” description=”De zes boektitels die genomineerd zijn.”]nspubliekprijs2[/panel] [panel title=”Boeken geselecteerd voor de Shortlist” description=”De zes boektitels die genomineerd zijn.”]nspubliekprijs1[/panel] [panel title=”Kernjuryleden met een penning op.” description=”Tijdens de presentatie hadden de leden van de Kernjury de penning op.”]nspubliekprijs3[/panel] [panel title=”Groepsfoto van de geselecteerde auteurs.” description=”Alle auteurs die genomineerd zijn voor de shortlist met het boek.”]nspubliekprijs4[/panel] [panel title=”Boeken worden uitgereikt aan de Kernjuryleden” description=”De tassen worden aangereikt met de boeken die gelezen en beoordeeld worden door de Kernjury.”]nspubliekprijs5[/panel] [/carousel] Bron beeldmateriaal: Stichting CPNB / Gerlinde de Geus

De uitslag van de NS Publieksprijs wordt bekend gemaakt op 19 november 2014. In samenspraak van een vrije stemming en de uitslag van de Kernjury wordt de winnaar bekend gemaakt. Tot 18 november is nog de mogelijkheid om te stemmen via deze website.