Nieuws

Anna Drijver en Egbert Jan Weeber in hoorspel Magnus van Arjen Lubach

Acteurs Anna Drijver, David Lucieer en Egbert Jan Weeber gaan de hoofdrollen inspreken van de hoorspelversie van de roman Magnus van Arjen Lubach.

Ook Jaap Spijkers, Lottie Hellingman en 3FM-dj’s Timur Perlin en Paul Rabbering werken mee aan het project.
De hoorspelversie van Magnus is een initiatief van de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden. De organisatie bestaat in oktober 150 jaar en wil daarom haar doelgroep een cadeau aanbieden.

De stichting had onder blinde mensen een enquête georganiseerd over de vraag van welke Nederlandse roman een hoorspelversie zou moeten worden gemaakt.
Magnus vertelt over de dolende twintiger Merlijn Kaiser (Lucieer) die er achter komt dat er in een Zweeds pretpark vreemde uitgaven worden gedaan met zijn creditcard. In plaats van zijn kaart te blokkeren, gaat hij op onderzoek uit in Zweden. Het incident blijkt te maken te hebben met een gebeurtenis uit zijn verleden.
Het boek is de derde roman van Lubach, die ook bekend is als cabaretier en presentator. Magnus kwam in 2011 uit en werd bekroond met de Publieksprijs Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. De hoorspelversie moet in oktober klaar zijn.