Nieuws

Amerikaanse verfilming van het boek Daglicht

De Amerikaanse studio Fox Entertainment werkt aan een serie gebaseerd op de thriller Daglicht van schrijfster Marion Pauw. Het verhaal werd al eerder verfilmd, met Angela Schijf in de hoofdrol.

Scenarist Denise Hahn, bekend van hits als Grey’s Anatomy en CSI: Cyber, wordt uitvoerend producent, meldt Deadline. Zij verwerkt haar Koreaans-Amerikaanse achtergrond in het verhaal.

In de serie is hoofdpersoon Iris een Koreaans-Amerikaanse advocate, die ontdekt dat ze een halfbroer heeft die veroordeeld is voor moord. Wanneer ze erachter komt dat de moordenaar dezelfde ontwikkelingsstoornis heeft als haar zoon, gaat ze zijn zaak onderzoeken en raakt ze verstrikt in een web van corruptie en familiegeheimen.

Naast Hahn zullen onder anderen de Amerikaans-Nederlandse producent Sofia Sondervan-Bild en Pauw zelf aan de serie werken als executive producers. “Ik ben ontzettend blij en trots”, stelt de schrijfster. “De kans dat een Nederlands boek in Amerika tot serie bewerkt wordt, en dan ook nog door een partij als Fox, is ontzettend klein.”

Bestseller Daglicht won in 2009 de Gouden Strop en werd in twaalf landen vertaald. Uitgeverij HarperCollins bracht het in 2017 uit in Amerika onder de titel Girl in the Dark.

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.