Nieuws

Acteur Alan Rickman (professor Sneep) overleden

De Britse acteur Alan Rickman is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 69 jaar oud geworden.
Dat bevestigt zijn familie, meldt The Guardian donderdag.

De acteur verwierf onder meer bekendheid door zijn vertolking van het Harry Potter-personage Severus Sneep.

Rickman was een zeer succesvol toneel- en filmacteur en kreeg tijdens zijn carrière een Golden Globe, een BAFTA Award en een Emmy Award. The Guardian noemt hem een van de meest geliefde Britse acteurs van de afgelopen dertig jaar.

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-reeks, heeft op Twitter gereageerd op de dood van Rickman. “Er zijn geen woorden om aan te geven hoe geshockeerd en kapot ik er van ben om te horen over het overlijden van Alan Rickman. Hij was een geweldige acteur en man.”

Reacties
Ook Daniel Radcliffe, die de rol van Harry Potter in de films speelde, en Emma Watson, die het karakter Hermelien speelde, hebben gereageerd op de dood van Rickman. Radcliffe noemt Rickman een van de beste acteurs waarmee hij ooit heeft samengewerkt. “Hij steunde me altijd op de set en de jaren na het filmen van Harry Potter.”

Watson zegt in een bericht op haar Facebookpagina erg verdrietig te worden door het nieuws. “Ik ben blij dat ik heb mogen werken en tijd heb mogen doorbrengen met zo’n speciale man en acteur. Ik mis onze gesprekken echt.”