Nieuws

A.F.Th. van der Heijden en uitgever uit elkaar vanwege vertrouwenskwestie

Auteur A.F.Th. van der Heijden en uitgeverij De Bezige Bij gaan uit elkaar. Dat betekent volgens de uitgeverij dat er bij De Bezige Bij geen nieuw werk meer van Van der Heijden zal verschijnen.
De twee partijen werden het niet eens over “de zakelijke en creatieve aspecten” van nieuw te publiceren werk, blijkt uit een verklaring van de uitgeverij. Het wederzijdse vertrouwen ontbrak. De Bezige Bij en de schrijver hebben acht jaar samengewerkt.

De Bezige Bij laat weten “onverminderd grote waardering’” te hebben voor “het uitzonderlijke oeuvre”van A.F.Th van der Heijden. “De Bezige Bij is acht jaar de trotse uitgever geweest van een aantal onvergetelijke werken van A.F.Th. van der Heijden.”De auteur publiceerde bij de uitgeverij onder meer Tonio. Een requiemroman, De ochtendgave en Kwaadschiks.

Binnen De Bezige Bij brak vorig jaar onrust uit vanwege de beslissing van de uitgever om een pamflet uit te brengen van de omstreden Belgisch-Libanese columnist Dyab Abou Jahjah. Verscheidene schrijvers waren het daar niet mee eens en onder anderen Leon de Winter, Tommy Wieringa en Jessica Durlacher besloten hun volgende boek bij een andere uitgever uit te brengen.

Bron: Nu.nl