Auteurs

Virginia Andrews

Virginia Cleo Andrews groeide op in de plaats Portsmouth, Virginia. Als kind was ze creatief en verslond ze veel boeken. Op haar vijftiende kreeg ze echter een ongeval en moest geopereerd worden aan haar rug. Deze operatie mislukte waardoor ze afhankelijk werd van een rolstoel.

Na het verschijnen van haar debuutroman, Bloemen op zolder, kwamen al snel de geruchten over een ongelukkige jeugd op gang. Maar deze geruchten bleken geruchten en waren niet op de waarheid gebaseerd. Ondertussen stond haar debuut wel maandenlang aan de top van de bestsellerlijsten.

In december 1986 overleed Virginia Andrews en na haar overlijden verschenen twee nieuwe boeken van Virginia. De familie vertelde dat er in de toekomst meer boeken van Virginia zouden verschijnen.

Na de voltooiing van de Casteelserie onthulde de familie een tot dan toe goed verborgen gehouden geheim. De familie onthulde in een open brief dat er een ghostwriter werkte aan de verhalen van Virginia. De identiteit van deze ghostwriter is nooit openbaar gemaakt.

De familie Andrews en de ghostwriter ordende alle verhalen van Virginia en werkte deze gezamenlijk verder uit. De ghostwriter heeft eerst alle verhalen in de computer ingevoerd en geanalyseerd om zo de verhalen van Virginia te vertellen zoals ze bedoeld waren.

Verreweg de meeste boeken van Virginia Andrews zijn ondergebracht in een serie. Bekende series zijn Bloemen op zolder, Bloemen in de wind, Als er doornen zijn, Het zaad van gisteren, Schaduwen in de tuin en De Hudson omnibus.