Auteurs

Terry Pratchett

Terry Pratchett werd op 28 april 1948 geboren in Beaconsfield, Engeland.

Toen Terry dertien jaar oud was maakte hij kennis met het schrijversvak doordat een kort verhaal van zijn hand gepubliceerd werd in de schoolkrant. Op zijn 15e werd het verhaal commercieel gepubliceerd. Twee jaar later ging hij van school af, maar deed nog wel een staatsexamen Journalistiek.

Het debuut van Terry verscheen in 1971 en het boek kreeg de titel The Carpet People mee. Daarna volgden de boeken De donkere kant van de zon en Strata in respectievelijk 1976 en 1981. Ook werkte hij als woordvoerder voor een Brits energiebedrijf. Terry nam daar ontslag na het verschijnen van zijn boek De Kleur van Toverij, het eerste boek over de Schijfwereld in 1983. De Schijfwereld-serie bleek een doorslaand succes.

Inmiddels zijn er meer dan dertig boeken verschenen die zich afspelen in de Schijfwereld. Recente boeken van die serie zijn De Posterijen, Het Monsterlijke Regiment, De Nachtwacht, De Dief van de Tijd en De Waarheid.

Ook heeft Terry Pratchett enkele kinderboeken op zijn naam staan en boeken met Johnny Maxwell in de hoofdrol, te weten Alleen jij kunt ons redden, Wij pikken het niet langer! en Johnny and the Bomb.  De Bromeliad trilogie is ook een bekend drieluik van zijn hand.