Auteurs

Terry Goodkind

Terry Goodkind wordt in 1948 geboren in Nebraska, USA. Van jongs af aan was Terry Goodkind gek op schrijven, hoewel hij ook kampte met dyslexie. Hij was een langzame lezer en maakte veel schrijffouten. Leraren erkenden zijn probleem niet en hij werd uitgelachen. Tot hij op de middelbare school wordt gesteund door zijn lerares Engels. Ze las zijn verhalen en stimuleerde hem om te blijven schrijven. Ook leerde ze hem zijn schrijven te verbeteren.

Na de highschool doorloopt Terry Goodkind de Kunstacademie en was daarna onder andere werkzaam als natuurkunstenaar en vioolbouwer, maar schrijven blijft zijn grote passie. Inmiddels staat hij wereldwijd bekend als vooraanstaand Amerikaans schrijver van fantasieboeken en zijn werk staat vol van symboliek.

Bekende werken van zijn hand zijn onder andere Het zwaard van de waarheid, Steen der Tranen, De Bloedbroederschap, De Tempel der Winden, Ziel van het Vuur, Zuster van de Duisternis, Zuilen der Schepping, Het weerloze Rijk, Ketenvuur, Fantoom en De aflossing.

Terry Goodkind is nu fulltime schrijver en woont in Maine, USA. Naast het schrijven trekt hij er graag op uit om de natuur in te gaan, wat hem mede inspireert in zijn werk.