Auteurs

Susan Elizabeth Phillips

Susan Elizabeth Phillips leerde haar man kennen tijdens een blind date. Ze waren twee jaar getrouwd toen Susan zwanger raakte.

Ze is min of meer per ongeluk in het schrijversvak terecht gekomen. Ze gaf les op een High School totdat haar oudste zoon werd geboren. Ze stopte met werken om voor haar kind te zorgen. In 1976 verhuisde het jonge gezin naar New Jersey waar Susan vriendinnen werd met Claire. Beiden lazen ontzettend veel boeken uit diverse genres. Op een dag besloten ze samen een boek te schrijven. Na een paar maanden hadden de vrouwen een systeem bedacht. Ze deden rollenspellen waarna Claire aantekeningen maakte. Een ruwe schets werd vervolgens uitgewerkt op de computer. De ene keer veranderde Susan bijna niets, de andere keer alles.

Met nog maar een half geschreven boek op zak, kregen zij het telefoonnummer in handen van een medewerker van Dell Publishing. De desbetreffende vrouw wilde het boek wel lezen. De volgende vijf weken werkten Claire en Susan hard om het manuscript af te ronden.

Drie weken na inleveren van het manuscript werden de dames gebeld en werd ze een voorstel gedaan. Niet veel later werd duidelijk dat het verhaal uitgegeven zou worden. In 1983 verscheen hun debuut onder de naam Justine Cole.

Claire verhuisde echter samen met haar vriend om haar droom waar te maken: een studie Rechten. Hedendaags werkt zij nog steeds in die branche terwijl Susan geleerd heeft om ook alleen een boek te kunnen schrijven en voltooien. De jaren daarna wist zij meerdere goedverkopende boeken te schrijven. Een van haar boeken kwam terecht in de USA Today Top 50 bestseller list. Ook haalde een boek van haar hand de bestsellerlijst van de New York Times.

In haar vrije tijd spendeert Susan veel tijd in haar tuin, wandelt ze graag en gaat ze graag op reis.