Auteurs

Steve Berry

Steve Berry schrijft sinds 1990. Hij deed mee aan schrijfwedstrijden voor romans. Een oude versie van zijn eerste boek De Amberzaal werd in 1998 derde bij een wedstrijd in Florida. In 2000 en 2001 won hij een andere schrijfwedstrijd waarna twee van zijn korte verhalen in de krant verschenen.

Uiteindelijk kostte het hem twaalf jaar, 85 afwijzingen en vijf verschillende manuscripten, voordat uitgeverij Ballentine Books een manuscript kocht.

Zijn eerste twee boeken waren landelijke bestsellers. Zijn derde en vierde boek haalden zelfs de bestsellerlijst van de New York Times. Ook klom zijn boek in de top tien van USA Today, Publisher’s Weekly en Booksense. In 2005 was Steve Berry genomineerd als Schrijver van het jaar door de George Writers Association.

De rechten van zijn vier boeken zijn verkocht aan 43 landen en vertaald in 41 talen. Wereldwijd zijn er meer dan 7 miljoen exemplaren gedrukt.

Bekende titels van zijn hand zijn De Amberzaal, De Romanov voorspelling, Het derde geheim en De erfenis van de Tempeliers. Naast schrijver is Berry inmiddels 25 jaar advocaat en actief in de lokale politiek.

Steve Berry woont in Camden County, Georgia.