Auteurs

Stephen King

Stephen Edwin King werd op 21 september 1947 geboren in Portland, Maine. Hij begon al vroeg met schrijven. Rond zijn dertiende vond hij een oude doos met horror en science fiction boeken van zijn vader. King begon met het lezen van boeken in deze genres.

King studeerde Engels aan de Universiteit van Maine. Daar schreef hij een column voor de schoolkrant. Indertijd ontmoette hij ook zijn vrouw, Tabitha Spruce, met wie hij in 1971 trouwde.

Na zijn studie begon hij als leraar Engels op een school in Hampden. Hij begon in die tijd tevens met het schrijven van een aantal korte verhalen. Een van zijn verhalen vond hij echter te slecht en het belandde in de prullenbak. Totdat zijn vrouw Tabitha het vond en zei dat hij het op moest sturen naar een uitgever. Niet veel later kreeg King een aanbod en voorschot voor een eerste boek.

Inmiddels zijn van King vele tientallen titels verschenen, en velen verfilmd. Zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook The Shawshank Redemption en The Green Mile met Tom Hanks in de hoofdrol.

Stephen King woont met zijn vrouw in Maine. Hun drie kinderen zijn inmiddels volwassen.