Auteurs

Simone Kortsmit

Simone Kortsmit (1971) voltooide de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze studeerde daarnaast Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze deed ervaring op in de regionale journalistiek en op de nieuwsdienst van De Telegraaf. Ook werkte zij als freelance-redacteur voor diverse tijdschriften.

Hoewel Simone naast de journalistiek altijd al geïnteresseerd was in fictie, begon zij pas echt met het schrijven hiervan na de geboorte van haar eerste dochter. Inmiddels heeft zij twee kinderen en wordt zij meegezogen in de beleefwereld van de kleinsten; vandaar haar grote belangstelling voor kindertoneel. Zij startte een samenwerkingsverband met Emile Lotz en samen met hem schreef ze haar allereerste gepubliceerde toneelstukken, te weten De Toverpiet en Sint is ziek!.

Emile Lotz en Simone Kortsmit leerden elkaar midden jaren negentig in Amsterdam kennen. Pas in 2004 vatten zij het plan op om zijn kwaliteiten als scenarist en haar ervaring als schrijvend journalist te bundelen. Beiden liepen over met ideeën voor toneel, film en boeken. Een samenwerking was geboren.