Auteurs

Sanne Claessens

Sanne Claessens wist al op jonge leeftijd dat schrijven een rol in haar leven zou gaan spelen. Als kind hield ze er al van om met pen en papier zichzelf af te zonderen. Ze schreef dagboeken, gedichten, liedjes en brieven. Later moest ze uiteraard ook verslagen schrijven voor school. Hierdoor verdween het persoonlijke schrijven wat meer naar de achtergrond.

Na het afronden van de Havo verhuisde ze van Venray naar een studentenkamer in Nijmegen. Ze begon aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Ze genoot van het studentenleven maar kwam zichzelf  tegen in het derde jaar: ze raakte in een zware depressie. Uiteindelijk duurde het jaren voor Sanne besefte dat ze er zelf uit diende te komen. Ze stopte met haar studie  en pakte het schrijven weer op. Ze had het gevoel dat niemand haar echt begreep, maar ze had wel een behoefte om haar verdriet niet alleen voor zichzelf te houden.

Maanden late had ze haar verhaal, onbewust, opgeschreven in chronologische volgorde en in verschillende hoofdstukken. Ze koos ervoor haar vriend en ouders een kijkje te laten nemen in haar gedachten. Ze ontving heftige reacties maar kreeg ook te horen ze dat haar verhaal duidelijk en eerlijk vertelde. Dit was voor Sanne het besef dat ze meer wilde en ze ging op zoek naar een uitgever. Acht maanden later had ze haar boek in handen. Inmiddels waren er twee jaar verstreken en was Sanne uit het dal geklommen. Ze had al veel overwonnen en verbeterd, maar was er nog niet.

Momenteel woont Sanne samen met haar vriend in Nijmegen. Sanne heeft zich op het schrijven gericht door verschillende cursussen te doen.