Auteurs

Renske Werner

Toen Renske in 2000 naar Vancouver vertrok voor een studentenuitwisseling aan de universiteit, wist ze nog niet dat ze deze stad jaren later haar nieuwe thuis zou noemen. Inmiddels woont ze al bijna tien jaar aan de Noord-Amerikaanse kust en dat bevalt haar heel goed.

Na haar opleiding Algemene Letteren in Utrecht koos ze in Vancouver voor het televisievak. Ze begon als stagiaire bij een talkshow en werkte daarna als researcher bij een productiebedrijf en tot slot als televisieproducer bij een kunstprogramma. Ze hield van haar werk, maar zag één probleem: met zo weinig vakantiedagen werd het lastig om een of twee keer per jaar terug naar Nederland te reizen om haar familie en vrienden te bezoeken.

Gelukkig had Renske nog een passie en ze dacht: als ik daar mijn werk van kan maken, dan kan ik zo vaak naar Nederland als ik maar wil. Haar droom kwam uit en ze werd freelance journalist. Ze schreef in eerste instantie vooral over Hollywood en de sterren, en deed reportages over de paparazzi en Paris Hilton in Los Angeles. Voor deze artikelen reisde ze ook een aantal keer naar New York en ze raakte zo verslingerd aan the city that never sleeps dat deze stad absoluut op nummer 1 staat in haar favorietenlijstje. Later schreef Renske wat serieuzere reportages, interviewde ze expatvrouwen in verschillende werelddelen, werd ze auteur van de reisgids 100% Vancouver en breidde ze haar culinaire repertoire uit met een leuk boek over regionale gerechten en eetadresjes in Nederland. Voor dit boek, Proef het Land!, verzorgde ze ook de fotografie en hiermee werd een nieuwe hobby geboren.

Na al deze non-fictie snakte Renske naar een nieuwe uitdaging. Al een poosje speelde ze met het idee om een chicklit voor meisjes tussen elf en zestien jaar te schrijven. En ineens was ze daar: Annelore van Reijckvelt, het schijnbaar oppervlakkige rijkeluismeisje uit Wassenaar, dat stiekem veel meer in haar mars heeft. Het eerste deel over Annelore was Nieuw in New York.

Naast het schrijven van reportages en boeken is Renske moeder van Ella. Samen met haar maakt ze graag lange wandelingen kriskras door Vancouver. Bijvoorbeeld om dat nieuwe boetiekje te ontdekken of om naar de boerenmarkt te gaan, om daarna iets lekkers te koken met verse ingrediënten. Haar man Gregg is Canadees, maar ook hij komt graag mee naar Nederland wanneer hij zich vrij kan maken van zijn baan in PR en marketing.