Auteurs

Petra Nemcova

Petra Nemcova werd in 1979 geboren in Karvina, Tsjecho-Slowakije en groeide op onder het communistische bewind.

Ze werd door een modellenscout op straat ontdekt en vervolgens won ze in 2002 een wedstrijd om op de cover te staan van het magazine Sport’s Illustrated. Dit betekende haar grote doorbraak bij het publiek.
Sindsdien heeft ze in diverse toonaangevende bladen gestaan. Ook was ze model voor bedrijven als MaxFactor, La Perla en Cartier.

In december 2004 gaat Petra Nemcova samen met haar vriend Simon Atlee, beroepsfotograaf, op vakantie naar Thailand als zij slachtoffer worden van de tsunami. Hun hut op het Thaise strand van Khao Lak werd weggespoeld. Petra Nemcova hing acht uur lang met een gebroken bekken aan een boom. Ze werd uiteindelijk gered en naar het ziekenhuis gebracht. Het lichaam van Simon Atlee werd enkele weken na de tsunami gevonden.

Over haar belevenissen als model en haar grote liefde Simon Atlee, met wie ze de tsunami meemaakte, schreef ze het boek Vaarwel mijn liefste. De opbrengst van het boek komt ten goede aan een fonds dat is opgericht om de slachtoffers van de tsunami te helpen.

Ook stond ze model voor het blad US Weekly, terwijl ze in het ziekenhuis lag om te herstellen. Voor de foto’s ontving ze $ 200.000, wat ze in het geheel doneerde aan de slachtoffers van de tsunami.