Auteurs

Peter de Wit

Peter de Wit werd in 1958 geboren. Op veertienjarige leeftijd maakte hij samen met vriend Gerard Aartsen het blad Stripprofiel. Zij interviewden bekende tekenaars en het gaf Peter een kijkje in de keuken. Al snel besloot hij ook striptekenaar te worden.

In 1979 werd zijn eerste strip Stampede! gepubliceerd in het weekblad Eppo. In 1994 bedacht hij Sigmund, een psychiater die niet zachtzinnig met patiënten omspringt. Sigmund staat sinds 1994 in De Volkskrant en verschijnt ook in kranten in België, Maleisië, Thailand en Finland.

Met collega Hanco Kolk richtte Peter de Wit uitgeverij De Praatjesmakers op en zij maakten een cursus striptekenen voor televisie. Ook bedachten zij de series Gilles de Geus, Mannetje & Mannetje en S1ingle.  Laatstgenoemde serie wordt gepubliceerd in het Algemeen Dagblad en De Gazet van Antwerpen. De serie Mannetje & Mannetje werd in 30 afleveringen door geanimeerd voor televisie.

In 1995 won Peter de Wit de VSB-Pubkieksprijs voor zijn boek Sigmund Eerste Sessies. In 1999 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Peter de Wit woont met zijn vrouw en twee kinderen in Amsterdam.