Auteurs

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks werd op 31 december 1965 geboren in Omaha, Nebraska. Hij heeft een broer en een zus, die in 2000 is overleden.

Al op jonge leeftijd woonde Sparks afwisselend in Minnesota, Los Angeles en Grand Island. In 1974 vestigde zijn familie zich in Californië. Hij studeerde aan de universiteit van Notre Dame. In 1988 studeerde hij met prachtige cijfers af.

In dat jaar ontmoette hij zijn vrouw Catherine. Een jaar later trouwden zij en woonden in Sacramento. Ondertussen probeerde Sparks voet aan de grond te krijgen als auteur maar hij werd meerdere malen afgewezen. De volgende drie jaar had hij diverse banen. Voor een van deze banen verhuisde hij in 1993 naar North Carolina, waar hij zij eerste boek wist te schrijven dat wel werd gepubliceerd.

Hij werd ontdekt door literair agent Theresa Park. In oktober 1995 deed ze Sparks een toezegging van een miljoen dollar, nog voordat het boek gepubliceerd werd. In oktober 1996 kwam zijn debuut, The Notebook, direct binnen op de bestsellerlijst van de New York Times.

Sinds dit succes heet Sparks meerdere internationale bestsellers geschreven. Zijn boeken worden in meer dan 35 talen uitgegeven. Drie van zijn romans zijn verfilmd te weten Message in a Bottle (1999) dat 118 miljoen dollar opbracht, A Walk to Remember (2002) dat goed was voor 47 miljoen dollar en The Notebook (2004) dat nog eens 115 miljoen dollar wist binnen te slepen.

Nicholas Sparks woont met zijn vrouw en vijf kinderen in New Bern, North Carolina. Hij doneert regelmatig aan goede doelen. Ook werkt hij op verschillende manieren mee aan een Creative Writing Programm.