Auteurs

Nanda Roep

Met haar boeken over de brugklassers Isa en Tanja is Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) in korte tijd een populaire schrijfster geworden. Daarnaast steelt ze de harten van (basis)scholieren met haar spannende serie Plaza Patatta.

Nanda Roep werd in Utrecht geboren op 9 september 1971. Twee jaar later verhuisde het gezin naar Geldermalsen in de Betuwe, waar Nanda opgroeide. Haar eerste verhaal schreef ze toen ze zes was. Als kind speelde Nanda graag en veel toneel. Toen ze eenmaal een tiener was, ging ze bij een toneelclub en daarnaast ging ze schrijven voor de schoolkrant. Die twee dingen, toneel en schrijven, zou Nanda altijd blijven doen.

Naast haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, maakte Nanda – ze was nu een twintiger – een aantal toneelstukken. Toen ze werd gevraagd in een kindervoorstelling te spelen, kwamen allerlei kinderverhalen in haar hoofd. Binnen een jaar had ze een uitgever gevonden voor Mevrouw Triktrak in de wolken.

In de eerste jaren van haar schrijversloopbaan is Nanda ook journalist geweest, vooral interviews deed ze graag. Ze werkte voor Trouw en Het Utrechts Nieuwsblad. Toen ze voor De Serieknokker naar Amerika wilde, is ze voor Viva gaan schrijven, want daarvoor mocht ze in New York interviews doen, en een keer maakte ze een artikel voor Tina. Ook is Nanda hoofdredacteur geweest, van het tijdschrift Schrijven. Later werd kinderboekenrecensent bij dagblad Trouw, dat heeft ze drieënhalf jaar gedaan.