Auteurs

Naima El Bezaz

Naima El Bezaz (1974, Meknes, Marokko) is schrijfster. Haar fascinatie voor taal en schrijven is altijd groot geweest. Na de middelbare school gaat ze studeren, maar het schrijverschap lonkt. Tijdens een lezing komt ze in aanraking met schrijfster Yvonne Kroonenberg die haar  introduceert bij Uitgeverij Contact. In 1995 verschijnt daar haar debuut De weg naar het noorden. Hiermee kiest ze voor het schrijverschap. De weg naar het noorden werd bekroond met de Jenny Smelik-IBBY prijs.

In 2002 verscheen Minnares van de duivel. Deze verhalenbundel werd een directe bestseller, nadat ze een erotische passage uit haar boek in Jack Spijkermans’ tv-programma Kopspijkers voorlas. Dit tot woede en verontwaardiging van moslims én gereformeerden. Wekenlang stond Minnares van de duivel hoog genoteerd in de vele boekentoptienen.

Dan verschijnt op 28 september 2006 haar derde en meest controversiële roman: De Verstotene. Eind 2008 verscheen haar vierde roman: Het Gelukssyndroom.

Naast het schrijven van romans, het verzorgen van lezingen en andere activiteiten, heeft ze als actrice in vier films gespeeld.