Auteurs

Mo Hayder

Mo Hayder stopte met school toen ze vijftien jaar oud was en ging aan het werk in de horeca om geld te verdienen. Ze trouwde maar het huwelijk liep al snel op de klippen. Hayder besloot met een zelfstudie haar middelbaar schooldiploma te halen. Daarna verkocht ze haar auto en boekte een enkele reis naar het Aziatische Japan.

Na enkele maanden rondgereis te hebben vertrok ze naar de Verenigde Staten om Filmwetenschappen te studeren. Ze specialiseerde zich in animatiefilms met poppen van klei. Na het afronden van haar studie won ze zelfs enkele prijzen, maar ze besloot terug te gaan naar Londen. Ze nam een baan aan als beveiligingsmedewerkster en begon in haar vrije tijd met schrijven.
Al snel werd haar eerste boek uitgegeven. Het werd zo’n succes dat Hayder haar baan opzegde om fulltime te kunnen schrijven.

Hedendaags is Hayder en welbekend schrijfsters van thrillers. In 2000 debuteerde ze met het boek Vogelman. Na haar debuut volgden de boeken De Behandeling, Tokio en Duivelswerk.  Het boek Tokio was zelfs genomineerd voor de CWA Gold Dagger Award in 2004.

Mo Hayder woont met haar man en dochter in Somerset, Engeland.