Auteurs

Michael Marshall

Michael Marshall Smith werd op 3 mei 1965 geboren in Knutsfurd, Cheshire. Op vroege leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Illinois en later Florida. Op zijn zevende verhuisden zij echter alweer, dit keer naar Zuid-Afrika. Niet veel later vertrokken zij naar AustraliĆ«, om begin jaren ’70 naar Engeland terug te keren.

Marshall heeft gestudeerd aan Chigwell School en King’s College in Cambridge. Hij studeerde Filosofie en Politieke en Sociale Wetenschappen.

Hij werd bekend onder het pseudoniem Michael Rutger en werd schrijver van komedies voor BBC Radio 4. Ook schreef hij mee aan de serie And Now, in Colour.

Zijn eerste gepubliceerde verhaal was The Man Who Drew Cats. Het verhaal won in 1991 de British Fantasy Award voor Best Short Story.

Zijn eerste roman verscheen in 1994 en won de August Derleth Award voor beste roman van 1995. Van zijn tweede boek werden de filmrechten verkocht aan Dreamworks.

Het boek The Straw Men was het eerste boek dat onder de naam Michael Marshall verscheen. Inmiddels schrijft hij boeken onder twee namen. Onder de naam Michael Marshall publiceert hij moderne romans. Onder de naam Michael Marshall Smith horror en fantasy.

In september 2006 werd bekend gemaakt dat een kort verhaal van zijn hand door Cuba Productions ontwikkelt zal worden tot film. Smith zal optreden als producer en scenarioschrijver van de film.