Auteurs

Meg Cabot

Meg Cabot werd op 1 februari 1967 geboren. Ze groeide op in Bloomington, Idiana. Ze heeft zes jaar Kunst en Illustratie gestudeerd aan de universiteit van Indiana waarna ze naar New York verhuisde en een carrière als illustrator poogde te bewerkstelligen. Dit lukte haar niet, waardoor ze meer tijd had voor haar favoriete hobby: het schrijven van romans. Intussen had ze diverse banen om de huur te kunnen betalen.

Inmiddels heeft Meg Cabot meer dan veertig boeken geschreven voor zowel jeugd als volwassenen. Veel van haar boeken zijn bestsellers geworden. Het jeugdboek Dagboek van een prinses heeft haar naam definitief op de kaart gezet. Het boek is in 38 landen uitgegeven en inmiddels verfilmd door Disney. De serie is uitgegroeid tot 10 delen en wereldwijd zijn er 5 miljoen boeken van de serie over de toonbank gegaan.  In totaal heeft zijn er al meer dan 15 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan van haar totaal boeken.

Andere bekende series van haar hand zijn Koningin van de nacht en Vermist.

Naast de eerder genoemde series schreef Meg Cabot onder meer de boeken Mail me alles!, Schaduwland, Machtsspel, Blijf online! en Mag het een maatje meer zijn?

Meg Cabot heef onder de naam Meggin Patricia Cabot boeken voor volwassenen uitgegeven. Haar boeken met een paranormaal thema geeft ze uit onder de naam Jenny Carroll.

Meg Cabot verdeeld haar tijd over New York City en Key West. Ze woont samen met haar man en katten.