Auteurs

Marshall Karp

Marshall Karp werd geboren in Manhattan, maar spendeerde de eerste vier jaar van zijn leven in Schenectady, New York. Na vier jaar verhuisde zijn familie naar het westen van de stad. Daar volgde hij Memorial High School waar hij door zijn Engelse leraar werd aangespoord om te gaan schrijven. Zijn ouders hadden liever dat hij een echte baan zou zoeken. Hierop gaat hij naar de Rutgers Universiteit en studeerde daar Biologie. In de tussentijd genoot hij er wel van om stukjes te schrijven voor de dagelijkse schoolkrant.

Na zijn opleiding sloot hij zich aan bij het leger en zat zes maanden in Missouri. Toen hij terug kwam uit het leger had zijn vriendin een baan als art director. Dat wilde hij zelf ook en dus spendeerde hij de volgende 22 jaar van zijn leven in de advertentiewereld. Het lukte hem om twee award winnende campagnes van de grond te krijgen. Hierna klom hij steeds hogerop, tot hij uiteindelijk de leiding had over meer dan honderd man personeel. Door het drukke werkschema had hij geen tijd meer om te schrijven en daarom begon hij ’s nachts te schrijven.

In 1982 schreef hij een script waarvan het toneelstuk werd opgevoerd in het theater van Kansan City. De tekst werd bijgeschaafd en ingestuurd naar een festival in New Hampshire. Het stuk kreeg goede recensies en werd in meer dan duizend theaters wereldwijd uitgevoerd.

De televisiewereld merkte het stuk op en Marshall Karp werd ingehuurd om het script te schrijven voor een televisieserie. Toch kwam het niet van de grond. Ondertussen schreef hij verder aan andere pilots en in 1985 maakte een Amerikaanse zender een serie van een van zijn pilots.

In 1987 werd van een andere pilot van zijn hand een televisieserie gemaakt. Voor het eerste seizoen is afgelopen werd het echter al van de buis gehaald. Het was hem wel gelukt om met een serie op televisie te komen en dus werd hij ingehuurd voor het grotere werk. Hij werd schrijver/producer van een succesvolle serie op een televisiezender in Amerika. Na enkele jaren gaat hij echter terug naar het oosten omdat hij zijn vrouw en kinderen teveel mistte.

Na nog eens vijf jaar voor televisie te hebben geschreven kwam hij weer in de advertentiewereld terecht. Toen het internet op gang kwam startte hij zijn eigen bedrijf. Hij creëerde voor grote merken websites, om zo hun producten te kunnen promoten.

In 2000 werd alles anders voor Marshall Karp. Zijn film, Just Looking, werd door Sony Classics uitgebracht terwijl hij tegelijkertijd ontslagen werd door het bedrijf dat eerder scripts van hem kocht. Eindelijk vond hij weer de tijd voor het schrijven van een boek, wat hem vijf jaar heeft gekost. Hij debuteerde met Fatale attractie.