Auteurs

Marian Keyes

Marian Keyes werd in 1963 geboren in Limerick, maar groeide op in Cavan, Cork, Calway en Dublin. Haar twintigerjaren spendeerde ze in Londen.

Ze studeerde Rechten en Accountancy en had geen enkel idee dat ze talent had voor het schrijversvak. Ze begon met het schrijven van korte verhalen in 1993. Deze verhalen stuurde ze naar een uitgever met een brief dat ze wilde beginnen met het schrijven van een roman. De uitgever reageerde positief en niet veel later werd haar eerste boek Watermeloen in 1995 in Ierland uitgegeven. Haar debuut werd meteen een succes en het boek werd vervolgens vertaald en in meerdere landen verkocht. Hedendaags worden haar boeken in 31 verschillende talen uitgegeven.

De vrouw die nooit dacht ooit een roman te schrijven, heeft er inmiddels vele boeken op haar naam staan. De boeken waren een wereldwijd succes waarbij de grens van tien miljoen stuks ruim is overschreden.

Ook Hollywood heeft Marian Keyes ontdekt. Haar boek De vakantie van Rachel is verfilmd. Van het boek Lucy gaat trouwen is een zestiendelige televisieserie gemaakt. Het boek Watermeloen werd verfilmd voor televisie en het boek Nu of nooit werd opgenomen in het Frans en in 2004 uitgezonden.

Naast het schrijven van boeken schrijft Marian Keyes ook korte verhalen, maandelijkse columns en af en toe stukjes voor magazines. Ook heeft ze meegeschreven aan het boek Yeats is dead! waarvan de opbrengsten naar Amnesty International gaan. Haar columns zijn gebundeld in de boeken Onder mijn dekbed en Further under the duvet , waarvan alle opbrengsten gaan naar de Simon Community, een goed doel dat zich inzet voor daklozen.

Buiten het schrijven zijn haar hobby’s lezen, films, schoenen, tassen en het feminisme.

Marian Keyes woont met haar man Tony in Dun Laoghaire.