Auteurs

Lisa Scottoline

Lisa Scottoline is een bekend thrillerauteur. Al haar boeken zijn gebaseerd op haar vroegere werk als advocate en het systeem van justitie.

Na zeven jaar werk als advocate besloot Lisa dat ze tijd wilde voor het krijgen van een kind. Maar haar huwelijk liep op de klippen en al snel stond ze met de rug tegen de muur, wat het financiële vlak betreft. Ze besloot haar en haar kind te onderhouden met het schrijven van thrillers. Ze schreef als haar kleintje sliep en het kostte haar drie jaar om het eerste boek af te ronden. Toen Lisa’s dochter naar school ging nam ze een deeltijd baan aan.

Een week later werd haar eerste boek gekocht door uitgever Harper Collins en Lisa’s nieuwe carrière was begonnen. Haar debuut was genomineerd voor de Edgar Award, maar won niet. Haar tweede boek was wederom genomineerd en wist wel de prijs te winnen.

Haar boeken ontvingen lovende recensies en ook kwamen enkele van haar titels terecht op de New York Times Bestsellers. Haar boeken worden in meer dan 20 talen uitgegeven.

Lisa Scottoline woont met haar familie in Philadelphia.