Auteurs

Lisa Jackson

Lisa Jackson en haar zus Nancy Bush groeiden op in Oregon. Ze doorliepen de universiteit van Oregon en belandden uiteindelijk in het bankwezen.

In 1981, toen ze allebei jonge kinderen kregen, suggereerde Nancy Bush dat ze moesten proberen om romans te schrijven. Bush had gelezen dat veel schrijvers begonnen met het schrijven nadat de kinderen op bed lagen. Lisa Jackson was niet overtuigd, aangezien beide vrouwen nog nooit een roman hadden gelezen, maar alleen thrillers.

Toch stopte Lisa Jackson met het werken zodat ze meer bij haar kinderen kon zijn. Ze paste op zowel haar eigen kinderen als die van anderen, en is toentertijd toch begonnen met schrijven. Samen met haar zus en een vriendin schreven ze een roman. Deze werd echter in heel New York afgewezen.

De zussen lieten zich niet uit het veld slaan en lazen werkelijk elk artikel en elke roman die ze maar in hun handen kregen. De eerste tienerroman van Nancy Bush werd gepubliceerd door Silhouette Books in 1981. De roman van Lisa Jackson werd bij dezelfde uitgever gepubliceerd in 1983.

Lisa Jackson schreef daarna romans met een middeleeuws thema. Haar redacteur verhuisde naar Kensington Publishing en vroeg Lisa om spannende romans te schrijven.

Momenteel schrijft Lisa Jackson spannende romans voor Kensington Books en romans met een middeleeuws thema voor Oryx Books. Boeken van haar hand zijn onder andere Slaap zacht en De zevende doodzonde.