Auteurs

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) schrijft al sinds haar kinderjaren, eerst voornamelijk voor zichzelf, later ook voor vrienden en in de schoolkrant. Op haar twaalfde stuurde ze haar eerste manuscript, een jeugdboek, naar een uitgeverij. Het werd niet uitgegeven, maar de positieve reacties over haar fantasie en schrijfstijl zijn sindsdien haar drijfveren geweest om verder te schrijven. 

Eind jaren negentig verscheen van haar hand een aantal columns in het Golden Nieuws, het verenigingsblad van de Golden Retriever Rasvereniging, gevolgd door diverse veterinaire artikelen in het vakblad Trimmagazine en op het internet. 

In 2009 veroverde ze een vijfde plaats bij de schrijfwedstrijd Beste Manuscript, waarna het niet lang duurde voordat ze in 2010 met haar eerste thriller Caleidoscoop debuteerde bij uitgeverij De Crime Compagnie (voorheen Verbum Crime). Met dit boek won ze de Schaduwprijs 2011, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Het boek is inmiddels vertaald in het Engels.

Op 11 februari 2012 verscheen Tweestrijd, Linda’s nieuwste thriller. Ook dit boek kreeg en krijgt nog steeds vele lovende reacties van pers en lezers.

Op 18 oktober 2012, kwam Houvast in de winkels te liggen. Nog voordat het boek uitkwam, was de eerste druk al uitverkocht en reeds in de eerste week na verschijning waren de lovende reacties al in de pers en op internet te vinden.

Wanneer Linda niet aan haar manuscripten werkt, schrijft ze in opdracht commerciële teksten. Haar specialisme ligt op het veterinaire vlak, maar haar interesse is veel breder. Geen opdracht is haar te gek. Daarnaast werkt ze tweeënhalve dag per week in haar eigen hondentrimsalon.

Bron: lindajansma.nl