Auteurs

Khalid Boudou

Khalid Boudou werd geboren in 1974 in Tamsamane, Marokko. Als kind van twaalf schreef hij al korte verhalen en niet veel later publiceerde hij de dichtbundel Mijn vis is zijn water te lauw. Hiermee verdiende hij een schrijversworkshop in San Francisco. In zijn vrije tijd drumde hij in een band. Ook maakte hij met vrienden de krant A-tarik voor Marokkaanse jongeren en andere geïnteresseerden.

Met het verhaal De stemmendans won Khalid Boudou de Elhizira Literatuurprijs en hij kreeg al snel daarna een contract aangeboden door een uitgever. Uiteindelijk ontstond de roman Het schnitzelparadijs. Het boek werd bekroond met Het Gouden Ezelsoor, de prijs voor het best verkochte debuut 2002. In 2005 is het boek succesvol verfilmd.

Ook schreef Khalid Boudou theaterstukken en verhalen voor Birzia, Esquire, Spoor, NRC Magazine en hij was vaste columnist en politiek commentator voor het Algemeen Dagblad.

Hij werkte samen met schrijvers en artiesten als Najib Amhali en Gerrit Komrij. Daarnaast was Khalid Boudou presentator op enkele festivals, talkshowhost van diverse culturele programma’s en hij presenteerde het televisieprogramma Zaal Hollandia.