Auteurs

Karin Wahlberg

Karin Wahlberg werd in 1950 geboren in groeide op in Kalmar, onder haar meisjesnaam Andersson.
In 1969 slaagde ze aan de High School. Ze had het zo naar de zin op school dat ze lerares wilde worden. Vervolgens ging ze naar Lund University om Zweeds, Filosofie en Religie te gaan studeren. In 1975 volgde ze nog een speciaal jaar om ook les te mogen geven. Tijdens haar studie leerde ze haar toekomstige man kennen. Hun dochter  werd in 1973 geboren. In 1976 verhuisden zij en Karin werkte bij diverse scholen als lerares. In het jaar 1977 beviel ze van haar zoon Erik.

Door de baan van haar man moest het gezin in1983 terug verhuizen naar Lund. Het was in die tijd echter moeilijk om een baan als lerares te vinden. Daarop besloot ze een studie te volgen in Scandinavische talen. Het viel haar echter zwaar om veel alleen te werken en dus besloot ze om het roer drastisch om te gooien: ze ging Medicijnen studeren.

Na voltooiing van haar studie werkte zij twee jaar in een klein ziekenhuis gevolgd door een kliniek speciaal voor vrouwen. Sinds 1999 specialiseerde Wahlberg zich in gynaecologie.

Halverwege de jaren negentig moesten er bij de kliniek veel medewerkers vertrekken. Om afleiding te hebben begon Wahlberg met schrijven. Het duurde jaren voordat haar eerste boek afgerond was, dat uiteindelijk in 2001 werd gepubliceerd. Haar tweede boek verscheen echter binnen een jaar na haar debuut. Wahlberg besloot om parttime als arts te gaan werken om zo tijd in te kunnen plannen voor het schrijven.

Het resultaat is duidelijk: vijf boeken met detective Claes Claesson en chirurg Veronika Lundborg in de hoofdrollen.